Hoe u veilig medicijnen kunt kopen bij een online apotheek

Heeft u zich ooit in de verleiding gevoeld om uw medicijnen via een andere website of internetapotheek te kopen?

Wanneer u online medicijnen koopt, wees dan voorzichtig om uw gezin en uzelf te beschermen. Er zijn legitieme online apotheken die gemak, vertrouwelijkheid, kortingen en veiligheid bieden bij het kopen van geneesmiddelen op recept.

Read More: medicijnen zonder recept met ideal bestellen

Elke website is niet gelijk gemaakt. De Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten waarschuwt consumenten voor het bestaan ​​van verschillende dubieuze internetapotheken die voorgeschreven medicijnen aanbieden tegen sterk verlaagde kosten, vaak zonder recept. Deze online apotheken bieden vaak medicijnen aan die niet geautoriseerd, namaak of anderszins gevaarlijk zijn, en omzeilen daarmee de veiligheidsmaatregelen die geautoriseerde apotheken in acht nemen.

Veel dubieuze online apotheken doen zich voor als legitieme apotheken of laten u geloven dat hun medicijnen worden geïmporteerd uit landen met strikte veiligheidsvoorschriften, door valse ‘winkelpuien’ te creëren. De medicijnen die zij aanbieden, kunnen echter overal geproduceerd zijn, met weinig aandacht voor de werkzaamheid en veiligheid. Deze medicijnen kunnen ook op andere manieren nep, verouderd of gevaarlijk zijn voor u en uw gezin.

Hoe kunt u vaststellen of een internetapotheek rechtmatig functioneert? Op de BeSafeRx-pagina van de FDA kunt u informatie en hulpmiddelen vinden waarmee u op een veiligere en beter geïnformeerde manier online voorgeschreven medicijnen kunt kopen.

Hoe u medicijnen online kunt kopen zonder risico

Het soort artikelen dat u online kunt kopen, is eindeloos. Geneesmiddelen op recept zijn zelfs online te koop. Omdat uw medicijnen bij u thuis worden bezorgd, kan het online bestellen van uw recept handig zijn. Dit gemak is echter misschien niet zonder prijs.

Het is daarom van cruciaal belang om te begrijpen hoe u zichzelf kunt beschermen als u online medicijnen koopt.

Koop medicijnen alleen online bij betrouwbare leveranciers. Ervoor zorgen dat de online apotheek waar u koopt, is geaccrediteerd door de National Association of Boards of Pharmacies (NABP), is de beste manier om te voorkomen dat u namaakmedicijnen ontvangt. Er wordt gezegd dat deze apotheken Verified Internet Pharmacy Practice Sites (VIPPS) zijn. Dit geeft aan dat de locatie voldoet aan zowel de staatsvergunningsnormen als de NABP-criteria.

Onderzoek de kosten van de medicatie. Er is een kans dat het medicijn nep is als de kosten aanzienlijk lager zijn dan wat u bij de meeste andere apotheken zou uitgeven.

Wees een deskundige klant. Informeer bij uw arts, apotheker of verpleegkundige naar het beoogde gebruik, het uiterlijk en de mogelijke bijwerkingen van uw medicatie. De maker van het medicijn is een andere bron van deze gegevens. Het is van cruciaal belang om eventuele negatieve effecten die u ondervindt, te melden aan uw arts of apotheker, evenals gevallen waarin de medicatie niet werkt zoals voorgeschreven. Het melden van eventuele wijzigingen in het uiterlijk, het gevoel, de smaak of de verpakking van het medicijn is ook van cruciaal belang.

Zorgvuldig en goed geïnformeerd zijn over waar u uw recepten koopt, is de beste manier om te voorkomen dat u namaakartikelen koopt.

5 dingen om te overwegen voorafgaand aan aankopen bij een online apotheek!

Medicijnen en online apotheken hebben niet alleen de kosten voor ons verlaagd, maar ook ons ​​leven enorm vergemakkelijkt. Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden bij het online kopen van medicijnen.

Je hebt echt goed gelezen. Omdat aanbieders een groot klantenbestand vanaf één locatie kunnen bedienen en de kosten van het runnen van fysieke locaties kunnen besparen, zijn medicijnen doorgaans goedkoper als ze online worden gekocht. Geneesmiddelen kunnen soms aanzienlijk goedkoper online worden gekocht bij apotheken in het buitenland dan bij binnenlandse apotheken. Prijsbeperkingen voor medicijnen, die door verschillende landen worden opgelegd, dragen bij aan lagere prijzen.

Betrouwbare bronnen

Zorg ervoor dat u medicijnen online aanschaft bij gerenommeerde, bevestigde bronnen als u dat doet. U kunt uw dienstverlener vragen naar aanbiedingen zoals retourbeleid en rembours. Zorg ervoor dat de internetbestelling legitiem is en dat CDSCO geautoriseerd is voordat u deze in India plaatst.

Vermijd het gebruik van illegale geneesmiddelen op recept

Eén ding om in gedachten te houden bij het online kopen van medicijnen is het weerstaan ​​van de drang om illegale stoffen te verkrijgen. Op hun website zou een legitieme dienstverlener nooit illegale drugs aanbieden. De volgende handelingen zijn verboden:

Verkrijg beperkte medicijnen zonder een geldig recept van een medische professional. Dit omvat alle recepten voor stimulerende middelen, anabole steroïden, kalmerende middelen en verdovende middelen.

Koop voorgeschreven medicijnen die niet zijn toegestaan ​​door de CDSCO, zelfs als ze wel zijn toegestaan ​​in het land waar u ze krijgt.

Certificering verifiëren

Zoek naar apotheken met een Pharmacy Council of India-certificering, omdat dit doorgaans aangeeft dat u zich aan strikte veiligheids- en kwaliteitsrichtlijnen houdt. Het is belangrijk om de certificering van een apotheek altijd te controleren met de websites die eraan gekoppeld zijn. Eén van de belangrijkste dingen omHoud er rekening mee dat u bij het online kopen van medicijnen nooit moet kopen op websites die aanbieden de medicijnen voor u voor te schrijven of die pillen zonder recept verkopen.

Algehele veiligheidsmaatregelen

Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u vervelende of onverwachte bijwerkingen ondervindt van een medicijn dat u online heeft gekocht. Gebruik nooit geneesmiddelen op recept waar stukjes of barsten in zitten, of die verpakt zijn in slecht geëtiketteerde of goed beheerde flessen. Voordat u een medicijn inneemt, kunt u eventuele problemen met het uiterlijk melden bij de online apotheek.

Samengevat:

Door online medicijnen te kopen, kunnen patiënten het risico lopen op zelfdiagnose, wat een van de grootste risico’s is. Vraag altijd medisch advies aan uw arts voordat u online medicijnen bestelt als u zich niet lekker voelt of een medisch probleem heeft. Om problemen te voorkomen, moet u er altijd aan denken om de vervaldatum te verifiëren zodra uw pakket arriveert.

, , , ,